ماکت چیست؟
ماکت نمونه مناسبی برای کارفرمایان است که از ایده کلی طرح اطلاعات خوبی کسب کنند. ماکت سازی در صنایع هواپیما، خودروسازی، قطعات صنعتی، مجسمه سازی، معماری کاربرد فراوانی دارد.
ماکت سازی معماری در طراحی معماری از مهمترین بخشهای ارائه یک طرح به حساب میآید در ماکت سازی، تجسم 3 بعدی از ماکت و طراحی و گسترده سازی آن از ملزومات ساخت ماکت است. ساخت ماکت همواره متشکل از تجربیات افراد و ذهن خلاقانه در به کارگیری متریال، است. استفاده از متریالها در ساخت ماکت بسیار گسترده است که انواع چوبها مقواها، کارتونها پلکسی ها، فومها، پلکسی ها و... را در بر میگیرد. هر کدام از این متریالها با توجه به نوع ماکتها از لحاظ حجمی یا با جزییات بالا، در پروژهای مختلف به کار گرفته میشوند.
از مهمترین مسائل در ساخت ماکت، گسترده سازیه آن است. گسترده سازی، تجسم سه بعدی حجم و تفکیک قطعات ماکت و محاسبه ضخامت متریال در نرم افزارهایی مثل اتوکد یا راینو است. بعد از گسترده سازی فایل آماده برش است. با ورود تکنولوژی هایی همچون برش لیزری، قطعات معمولا با این دستگاه برشداده میشوند و سپس با چسب 1 2 3 به هم منتاژ میشوند. معمولا برای سایت پلان ،از متریال با ضخامت بالا استفاده میشود تا بتوان ماکت را بر روی آن قرار داد. از 2 روش پلات لمینت یا حکاکی با برش لیزری برای سایت پلان استفاده میشود.
برای حجمهای پیچیده و سخت در گسترده سازی میتوان از پرینت سه بعدی برای ساخت، استفاده کرد. انواع ماکت سازی
این نوع ماکت در ارائه پروژهای معماری و اجرایی استفاده میشود و در آن از گسترده سازی با جزییات استفاده میشود معمولا در این ماکت عناصری مثل درها پنجره ها متریال نما، پوسته ها ،بالکنها، و ترازهای ارتفاعی در سایت پلان دیده میشود. این نوع ماکت معمولا زمان بسیار زیادی برای ساخت آن صرف میشود. تسلط بر روی منتاژ قطعات ماکت و دقت در ساخت از مهمترین نکات ساخت ماکت با جزییات است. مقیاس های 1 به 200، 1 به 100، 1 به 50 و پایینتر برای ساخت این نوع ماکت مناسب است.در این نوع ماکتها، استفاده از چند رنگ به تمایز متریال ها و بافتها کمک خواهد کرد.سایت پلان در این نوع ماکت میتواند همراه با توپوگرافی و جزییات تراز پله همراه باشد.
این نوع ماکت برای مقیاسهای بالا مثل 1به 400 یا 1به 500 استفاده میشود. ماکتهای حجمی هم به صورت شماتیک و ایده اولیه و هم به صورت ارائه نهایی مورد استفاده قرار میگیرد.در ماکت های حجمی فقط خود حجم فرورفتگی ها و بیرون زدگی ها دیده میشود. این نوع ماکت ها بهتر از است از یک نوع متریال استفاده شود. زمان ساخت این ماکت به نسبت ماکت با جزییات، کمتر است. گسترده سازی در این نوع ماکت ها از طریق لایه های پلان صورت میگیرد، در بعضی از ماکتهای منحنی در نما میتوان گسترده سازی را با استفاده از نما نیز انجام داد. برای سهولت کار بهتر است از متریال با ضخامت بالا استفاده کرد.
این نوع ماکت با دستگاه تری دی پرینت ساخته میشود و سایت پلان آن از طریق برش لیزری حکاکی میشود. فایل حجم پرینت سه بعدی باید فرمت STL باشد و بهتر است با نرم افزار راینو ترسیم شده باشد. جزییات بسیار بالا در این ماکت دیده نمیشود، معمولا ماکتهای حجمی که پیچیده باشند با این نوع روش ساخته میشوند. در این نوع ماکت حجم کار از یک نوع رنگ ساخته میشود ولی سایت پلان بسته به سلیقه میتواند رنگهای مختلفی باشد. معمولا برای انجام پرینت این نوع ماکتها به سه یا چهار روز زمان نیاز است.
متریال ماکت سازی
در عصری که رندر ها با کیفیتی همانند واقعیت طراحی میشوند ولی ماکت فیزیکی روشی محبوب آزمایش شده برای انتقال ایده ها در فرایند طراحی، به کار میرود.این که بخواهیم از روش کاغذی یا فوم در عرض پنج دقیقه ماکت را درست کنیم یا اینکه در ماکتی با جزییات بالا از چوب استفاده کنیم باعث میشود که شناخت متریال برای ماکت سازی اهمیت داشته باشد. همچنین شناخت متریال به طراحان و معماران این فرصت را میدهد تا ویژگی های ساختاری و فیزیکی طرح مورد نظر را آزمون و خطا کنند.برای مطالعه انواع متریال ساخت ماکت اینجا کلیک کنید. گالری تصاویر محصول
تصاویر
بیشتر