استفاده از شابلون در پتینه کاری
پتینه کاری چیست؟
پتینه به هنر استفاده از الگوها و ترکیب آنها با رنگها و استفاده از بافت های قدیمی در سطح، میگویند. پتینه نوعی کهنگی پنهان را در درون خود به بیننده القا میکند، از جهتی در لایه های فکری آن، جلوه ای از سبک پست مدرن به چشم میخورد.پتینه در اشیا قدیمی فلزی کابرد زیادی دارد حس کهنگی را القا میکند. پتینه کاری ساختمان از تفکری به مانند تعریف پتینه، نشئت گرفته شده است. سطوح دیوار و سقف در معماری داخلی یک بنا برای پتینه کاری استفاده میگردد. امروزه با توجه به افزایش تنوع در سلیقه دکوراسیون داخلی و همچنین نیاز به بازسازی در صنعت ساختمان، از پتینه کاری استفاده میگردد.
پتینه چه تفاوتی با کاغذ دیواری دارد؟
پتینه موجی از انرژی را در خانه تجلی میبخشد که در نگاه اول به هم پیوستگی معماری داخلی را به رخ بیننده میکشد در صورتی که کاغذ دیواری نوعی ازنظم و یکنواختی از الگوهای تکراری ایجاد میکند، پتینه نوعی از بافت را در خود جای دارد که کاغذ دیواری معمولا در سطح صاف اجرا میشود. پتینه نیاز به بتونه گیری و لکه گیری ندارد در صورتی که کاغذ دیواری به این زیرسازی نیاز دارد. پتینه قابلیت ترمیم در آینه را دارد ولی کاغذ دیواری این امکان را به ما نمیدهد. هم پتینه و هم کاغذ دیواری هر دو قابلیت شستشو دارند.پتینه ماندگاری بیشتری را نسبت به کاغذ دیواری دارد. پتینه قابلیت تعویض را ندارد در حالی که کاغذ دیواری را میتوان تعویض نمود.
انواع پتینه کاری روی سطوح دیوار
برای پیاده کردن این تکنیک شما باید تعداد زیادی پارچه آماده کنید و هر بار یکی از آنها را مچاله کرده و به مقداری رنگ آغشته کنید. سپس به حالت ضربه ای روی دیوار بزنید. البته جور دیگری هم میتوانید از تکنیک پارچه استفاده کنید. به این ترتیب که مستطیلی به عرض ۱۵ سانتی متر و طول ۲۰ سانتی متر از پارچه ای ببرید. در حالی که با دست ۲ سر پارچه را گرفته اید آنها را خلاف جهت هم بپیچانید. لوله پارچه را به رنگ آغشته کنید و مانند یک وردنه روی دیوار بکشید. هر بار که پارچه باز شد، این کار را تکرار کنید.
شابلون ها بهترین الگو وراهنما هستند که ما میتوانیم برای درج تصویر طرح بر روی دیوار از آنها استفاده نماییم. انواع متریال برای استفاده از شابلون بر روی دیوار وجود دارند. از متریال های پلکسی و طلق گرفته تا پلاستیک و هایمپک همگی میتوانند در تولید شابلون استفاده شوند.
برای استفاده از شابلون ها روی دیوار ابتدا شابلون را با چسب کاغذی بر روی صفحه دیوار فیکس میکنیم پس از آن رنگ را با قلمو یا غلطک یا کاردک چند بار بر روی کار میکسشم تا طرح بر روی دیوار بنشیند در انتها که رنگ بر روی دیوار خشک شد میتوانیم شابلون را از رو دیوار برداریم. رنگی کهبرای طرح شابلون بر روی دیوار استفاده میشود نباید خیلی شل و رقیق باشد چرا که ممکن است سرریز شود روی دیوار و کار را خراب نماید.رنگ باید کمی سفت باشد که به خوبی روی دیوار بنشیند برای استفاده از شابلون روی سقف رنگ باید کاملا سفت باشد تا بر روی سقف قرار بگیرد.
این تکنیک یکی از ساده ترین و در عین حال زیباترین روش های ایجاد طرح روی دیوارهاست. ابتدا زمینه دیوار را رنگ آمیزی کنید و سپس یک تکه اسفنج را به رنگ آغشته کرده و به صورت ضربه ای به دیوار بزنید. توجه داشته باشید که ابتدا اضافه های رنگ را توسط روزنامه بگیرید و سپس اقدام به رنگ آمیزی کنید.
این تکنیک هم توسط پارچه اجرا میشود. اما با این تفاوت که این بار پارچه رنگ اضافی روی دیوار را به خود جذب میکنند. ابتدا دیوار مورد نظر را آماده کرده و رنگی را با قلم مو به صورت نیمه رقیق بر روی دیوار بکشید. پتینه کاری حالا یک دستمال نخی زبر را که به صورت مچاله در آورده اید را به دیوار خیس به صورت ضربه ای بزنید. به این ترتیب رنگ از روی دیوار برداشته شد و همزمان با انتقال رنگ، نقش مچاله شده پارچه روی دیوار باقی میماند.
بهترین روش پتینه کاری روی دیوار چیست؟
تمام تکنیک های بالا در پتینه کاری دیوار و سقف بسیار کاربردی میباشند و میتوان همزمان از پتینه کاری با پارچه استفاده نمد و بعد بر روی کار شطرح شابلون را درج کرد نمیتوان صرفا یک روش را انتخاب کرد و اول تا آخر پتینه را روی آن اجرا کرد. در واقع ترکیب این تکنیک ها میتواند ما رو به پتینه کاری مناسب هدایت نماید.این تکنیک ها را باید با تجربه و زمان به بهترین حالت خود نردیک کرد.
کاربرد شابلون در پتینه کاری
برای استفاده از الگوهای متنوع بر روی پتینه، از شابلون استفاده میگردد، شابلونها با استفاده از برش لیزری بر روی طلق تولید میگردند و به راحتی طرح مورد نظر با استفاده از از کارتک بر روی سطح مینشیند.برای سفارش شابلون طرح مورد نظر را به واتس آپ ارسال نمایید، یا برای دریافت کاتالوگ انواع طرح پتینه، به واتس آپ، پیام دهید.فایل های کرل، اتوکد برای برش لیزری طرح، مناسب میباشند.